II. Balatoni Barista Bajnokság
II. Balatoni Barista Bajnokság
Ár:
0 Ft
Mennyiség:

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet.
A MAX Gastro Group Kft., a Balatoni Kurzusok és a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület meghirdeti a II. Balatoni Amatőr Barista Bajnokságot, a balatoni kávézási kultúra és a minőségi kávézás élénkítésére.
Keressük a régió legjobb kávémesterét, 2017. május 6-án, 10.00-18.00 óra között, Gyenesdiáson, A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben (Gyenesdiás, Darnay u. 10.).

Minden résztvevőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy a zsűri részére elkészítsen és felszolgáljon: 
–  4 adag espresso kávét 
–  4 adag cappuccino-t
 – 4 adag saját készítésű kávéitalt

A verseny bírálata a SCAE, WCE szabályzata alapján történik. 
A részvétel feltétele a szabályosan kitöltött és aláírt jelentkezési lap (letölthető az oldalsó képre kattintva) melyet a bk@maxgastro.hu kérnénk eljuttatni, vagy kérjük e-mailben megküldeni a kért adatokat. 
A bajnokságon való részvétel ingyenes. Szeretettel várunk minden magát megmérettetni vágyó barisát, műkedvelőt és érdeklődőt a versenyen!
Amennyiben úgy érzi, hogy szívesen bemutatná felkészültségét, szaktudását és prezentációs képességeit akkor küldje el nevezését! 

Nevezési határidő: 2017. április 24. hétfő 24:00.

Rendezvényünk a vendéglátásban dolgozók és a laikus érdeklődők számára is érdekes. 
A bajnokság a szakmai megmérettetés mellett tanulási lehetőséget jelent, a tökéletesen elkészített és szépen díszített kávék és italkülönlegességek pedig a laikus és kávékedvelő közönség számára nem csak látványt, hanem különleges ízélményeket is kínálnak.

Program:

10.00. Megnyitó, Balatoni Barista Bajnokság kezdete

Minden versenyzőnknek 15 perc áll rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsűrinek:

4 adag eszpresszó kávét

4 adag cappuccinót

4 adag saját készítésű kávéitalt – ezek közül kerül a Balaton kávéja

Közben: beszélgetések versenyzőinkkel önmagukról, pályafutásukról, kávéjukról

Szünet, közben:

12.30. Igyunk kávét- de miből? – Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács (Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület) kávéscsésze bemutatója

13.00. A kávé művészete -Perna Andor barista, oktató előadása és bemutatója

14.30. A verseny folytatása

16.30. Édes ízek – csokoládékészítési bemutató

17.30. Eredményhirdetés és díjkiosztó

 

 

 


 
A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló intézkedések Irányító Hatóságának jóváhagyásával készült.